Finwire

Positiva trenden för de onoterade bolagen har fortsatt - Northern Capsek Ventures

Uppdaterad 2021-10-22
Publicerad 2021-10-22

Investmentbolaget Northern Capsek Ventures uppger i senaste marknadsbrevet att den positiva trenden för de onoterade bolagen har fortsatt under hösten. Även de noterade bolagen har kommit med positiva nyheter men samtidigt har de också bjudit på sjunkande kurser.

Det senaste tillskottet till portföljen är finansteknikbolaget Bricknode som planerar notering på First North. Bolaget genomför en emission på 30 miljoner och Capseks andel uppgår till 4 miljoner (teckningsåtagande).

”Plattformens möjligheter, open banking-reformen samt kapitaltillskottet gör att Bricknode har potential att expandera kraftigt de närmaste åren”, skriver Capsek i brevet.

Framåt tänker Capsek fortsätta att bygga upp portföljen med investeringar i techbolag. Numera sker dock urvalet utifrån dess ramverk för hållbarhet, som innebär att bolagen måsta möta minst ett av FN:s globala hållbarhetsmål.

”Jag är stolt över vårt hållbarhetstänk, ny teknik är avgörande i omställningen till ett hållbart samhälle och vi tror att bolag som verkar för hållbar utveckling är en förutsättning för nå hög långsiktig avkastning”, säger Capseks vd Henrik Jerner.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Platsannonser

Logga in