Plain Capital Bronx ökade 4,25 procent i december – minskade aktieexponeringen mot Sverige

Publicerad

Fonden Plain Capital Bronx steg 4,25 procent i december. Under 2021 har fonden avkastat 23,67 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Patrik Wallenberg.

Inledningsvis beskrivs december som en stark månad för världens börser, med stark utveckling i slutet av månaden kryddat med ett julrally.

”Med ett starkt avslut på börsåret 2021 tar vi oss igen upp mot mer kortsiktigt överköpta nivåer. Med detta i åtanke valde vi att minska aktieexponeringen mot Sverige och förväntar oss nu en andhämtning i uppgångarna. Marknaden går sällan rakt upp utan rekyler nedåt. Vår bild är att vi välkomnar kortsiktiga nedgångar för vidare styrka uppåt under första kvartalet 2022”, förklarar Wallenberg.

Vidare är förvaltaren inte lika positiv till aktier gällande andra och tredje kvartalet 2022 och spår att aktivitet och selektivitet kommer vara viktigt under nämnda perioder.

”Detta ihop med att nyttja översålda marknadsnivåer som bra och kortsiktiga ingångsnivåer på marknaden samtidigt som aktiv vinsthemtagning på uppställ kommer gynna utvecklingen under året”, fortsätter förvaltaren.

Bäst presenterande innehav under månaden var AQ Group, Prevas, Nobina samt System Air. I den negativa vågskålen återfanns BHG, Eolus Vind, G5 och Sectra.

Plain Capital Bronx, %december, 2021Fond MM, förändring i procent4,25Fond i år, förändring i procent23,67

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons