Pfizer väljer föredragen formulering för viktminskningsläkemedlet danuglipron

Publicerad

Amerikanska läkemedelsbolaget Pfizer har valt sin föredragna formulering för danuglipron, en GLP1-receptoragonist för viktminskning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Formuleringen baseras på resultaten från bolagets pågående farmakokinetiska studie (NCT06153758).

Pfizer planerar att genomföra dosoptimeringsstudier under andra halvåret 2024. Man kommer då att utvärdera flera doser av den föredragna formuleringen med modifierad frisättning för att informera de registreringsgrundande studierna.

“Fetma är ett viktigt terapiområde för Pfizer, och bolaget har en robust pipeline med tre kliniska och flera prekliniska kandidater. Den mest avancerade av dem, danuglipron, har visat god effekt i en formulering för två gånger dagligen, och vi tror att en formulering för en gång dagligen har potential att ha en konkurrenskraftig profil inom området orala GLP-1”, säger Mikael Dolsten, Chief Scientific Officer & President på Pfizer.

Viktminskningsläkemedel har blivit ett hett område inom läkemedelsbranschen på senare tid och rönt stora framgångar för bolag som lyckats, däribland Novo Nordisk och Eli Lilly.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons