Patricia Industries finansierar Advanced Instruments tilläggsförvärv

Investors enhet Patricia Industries kommer att finansiera portföljbolaget Advanced Instruments tilläggsförvärv av Artel, som tillhandahåller analytiska instrument och förbrukningsmaterial för life science-sektorn. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären är i storleken av 85 miljoner dollar på kontant och skuldfri basis. Patricia kommer att finansiera köpet med eget kapital, likvida medel och externa lån. Det kan också bli aktuellt med en ytterligare utbetalning på upp till 55 miljoner dollar om Artel uppnår vissa omsättningsmål för 2022.

”Vi är mycket nöjda med Advanced Instruments utveckling hittills under vårt ägande, inklusive det nyligen genomförda förvärvet av Solentim. Med förvärvet av Artel skapar företaget en mycket stark plattform av innovativa instrument, förbrukningsvaror och tjänster riktade mot snabbväxande sektorer, såsom den biofarmaceutiska industrin. Att växa våra starka plattformsföretag är högt prioriterat för Patricia Industries, och vi avser att fortsätta att allokera betydande kapital till detta”, kommenterar Investors vd Johan Forssell.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons