Oasmia Pharmaceutical tillkännager framsteg kring XR-18-tekniken

Forskningsbolaget Oasmia Pharmaceuticals har gjort framsteg i den interna utvecklingen av XR-18, som är nästa generation av bolagets teknikplattform inom drug delivery. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar om att bolaget identifierat och syntetiserat en ny kandidat för användning med XR-18 som bedöms erbjuda förbättrade egenskaper jämfört med befintliga XR-17-tekniken. Den sistnämnda tekniken har använts framgångsrikt i bolagets cancerbehandling Apealea.

Enligt bolaget håller den nya formuleringen som används i XR-18 redan på att testas i kombination med en allmänt använd cancersubstans. Bolaget har vidtagit åtgärder om att säkra de immateriella rättigheterna kring detta.

”Med inlicensieringen av Cantrixil för behandling av äggstockscancer förra året, och framstegen i utvecklingen av XR-18, håller vi vårt löfte till både investerare och patienter. Vi bedömer att XR-18 har potentialen att kunna erbjuda förbättrad läkemedelstillförsel av nuvarande och kommande läkemedelskandidater”, säger Reinhard Koenig, Chief Science Officer på Oasmia.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons