Norron Active minskade 0,63 procent i juni – turbulent månad på börserna

Publicerad

Fonden Norron Active minskade 0,63 procent i juni. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 9,31 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Gustaf Sjögren, Marcus Plyhr, Jesper Laudon Meyer, Johan Solini och Ulf Frykhammar.

Inledningsvis konstaterar förvaltarna att juni var en turbulent månad på världens börser, med omval i Frankrike, EU-val och geopolitiska spänningar.

Ett av bolagen som stack ut under månaden var Valmet, som lämnade en omvänd vinstvarning och justerade upp prognosen för 2024. Förvaltarna ställer sig positiva till Valmet och menar att bolaget har låga multiplar.

”Valmet har dessutom förbättrat sin försäljningningsmix under de senaste åren och en allt större andel av försäljningen genereras numera från service-relaterade tjänster”, skriver förvaltarna.

Förvaltarna menar att bolagets förbättrade försäljningsmix är positiv eftersom det innebär att volatiliteten i bolagets intäkter minskar, vilket kan motivera en högre multipel.

Även Hexagon, H&M och Novo Nordisk stod för positiva bidrag medans Fasadgruppen, Bravida och Thule tyngde fonden under månaden.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Atlas Copco, Investor och Hexagon, med portföljvikter om 9,36, 8,57 respektive 7,29 procent.

Norron Active, %juni, 2024
Fond MM, förändring i procent-0,63
Fond i år, förändring i procent9,31

Alexander Fellbom
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.‌

Annons