Nivika avser genomföra riktad nyemission på 750 miljoner kronor och lösa obligationslån

Publicerad

Fastighetsbolaget Nivika avser genomföra en riktad nyemission om 750 miljoner kronor med avsikt att lösa stora delar av bolagets obligationslån. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nivika Fastigheter har anlitat ABG Sundal Collier, Arctic Securities, Danske Bank och SEB för att utreda förutsättningarna för att genomföra en riktad nyemission av B-aktier av om 750 miljoner kronor genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande som inleds omedelbart och vara klart före börsens öppning i morgon den 28 mars.

Nettolikviden från nyemissionen avses att användas för att lösa stora delar av bolagets obligationslån. Vidare avser Nivika att inleda en dialog med obligationsinnehavarna om villkorsändringar inom en snar framtid.

Bolagets obligationslån uppgår idag till totalt 1 250 miljoner kronor med första förfall i september 2023. Nivika avser att använda nettoemissionslikviden från nyemissionen till att lösa obligationslånen upp till motsvarande belopp samt avser att inleda en dialog med obligationsinnehavarna om villkorsändringar.

Sammantaget skulle detta innebära väsentligt lägre finansiella kostnader, en större finansiell flexibilitet samt en stärkt långsiktig finansiell ställning för bolaget.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons