Finwire

Net Trading Group köper upp Rock Energy Group

Uppdaterad 2021-03-15
Publicerad 2021-03-15

NTG, Net Trading Group, har tecknat avtal om att köpa upp Rock Energy Group, ett bolag som arbetar med förnyelsebar energi och och hållbar energi i form av värme, kyla och kraft från djupborrade energikällor. Affären innebär att Rock Energy Groups aktieägare kommer att kontrollera cirka 89 procent av bolaget.

Köpeskillingen uppgår till 800 miljoner aktier. Affären kräver ett godkännande på en extra stämma, vilken väntas hållas under den andra halvan av april. NTG:s två största ägare stödjer affären och även styrelsen. Framöver kommer Rock Energys aktieägare ges möjlighet att utse fyra av fem styrelseledamöter.

- Min första kommentar när Lightcircle blev uppköpt av NTG var att målet är att bygga ett nytt nordisk industribolag. Uppköpet av Rock Energy är ett enormt steg i denna riktningen. Rock Energy besitter världsledande och banbrytande teknologi inom geotermi, som är den enda reella miljövänliga ersättningen till olja, gas, kol och kärnkraft. Det nya bolaget varan är unikt placerad både som smart producent av våra Lightcircle produkter, en verksamhet som behålls kvar enligt avtalet, men även som distributör av billig, miljövänlig energi, säger Morten Revill, styrelseordförande i NTG, i en kommentar.

Rock Energy satsar på djupborrning och borrar rejält mycket djupare än traditionell bergvärme. Den första energianläggningen togs i bruk 2018 och ligger på Oslos flygplats Gardemoen. Några finansiella detaljer kring Rock Energy anges inte.

Ordförande för Rock Energy är Reidar Michaelsen, grundare och tidigare ordförande och vd för Petroleum Geo-Services. Vd är Jan Edin Evensen med ett långt förflutet från oljeindustrin. Rock Energy uppger att man ser ett gediget intresse från företag för framtida projekt och att strukturaffären ger möjlighet att attrahera en bredare aktieägarbas.

Net Trading Group-chefen ser synergier.

- Detta förenar oss att bli det enda företaget i världen med en rad unika tekniker relaterade till energi och energibesparing, och gör det möjligt för oss att följa kraften i hela kretsen - från vårt eget kraftverk till våra smarta uttag. Det kommer at ge oöverträffade möjligheter, säger Morten Revill.

Kunderna är kommuner, större byggare och fastighetsägare.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser