Nätläkaren Doktor.se tar in 280 miljoner kronor – Di

Doktor.se har tagit in 280 miljoner kronor för att finansiera sin expansion i Tyskland, och trots marknadsklimatet lyckas bolaget försvara sin värdering om drygt 6 miljarder kronor i nyemissionen. Det framgår av handlingar hos Bolagsverket, rapporterar Dagens industri.

Bolaget omsatte 845 miljoner kronor förra året och gjorde en förlust på 153 miljoner kronor. Det uppges dock att de går mot lönsamhet i Sverige i år.

Kapitalet ska nu användas för bolagets internationella expansion, bland annat Tyskland.

Bolaget försvarar även värderingen om 6 miljarder kronor. När bolaget tog in pengar 2021 från bland annat Tencent skrevs värderingen till 5,5 miljarder kronor.

Bolaget var på väg till börsen i början av året med siktet på en värdering på runt 10 miljarder kronor. Lindman bekräftade sedan i mars att noteringsplanerna lagts på is. En börsnotering någon gång i framtiden uppges dock fortfarande vara aktuellt.

”Arbetet med att stänga rundan gick relativt snabbt och vi blev övertecknade. Vår ambition var egentligen att ta in 200 miljoner kronor, men sedan visade flera externa investerare intresse att vara med. Vi håller också på att utöka en större kreditlina”, säger vd Martin Lindman till Di.

https://www.di.se/digital/brandstudio/bizzjoiner-ab/hur-kundportalen-ger-dina-kunder-en-digital-vip-ingang-om-ni-anvander-fortnox/

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire

Annons