Finwire

Mindre Dynamic Code-aktieägare vill ha extra bolagsstämma avseende Aegirbios uppköpsbud

Uppdaterad 2021-09-20
Publicerad 2021-09-20

Flera av diagnos- och hälsotestbolaget Dynamic Codes mindre aktieägare på Pepins, som formellt äger sina aktier via holdingbolaget DC Partners, vill se en extra bolagsstämma avseende uppköpsbudet från Aegirbio. Det skriver Di Digital.

Det är ett hundratal aktieägare som startat en namninsamling för att få fram en stämma som ska diskutera budet. Ungefär 15 procent av kapitalet i DC Partners, som i sig äger knappt 18 procent av Dynamic Code, har kommit in som stöttande för namninsamlingen.

Bland klagomålen lyfts frågor som hur värderingen gjordes, faktumet att en stor del av budet ska betalas via aktier i Aegirbio som stigit explosionsartat under året, hur strukturen ser ut med mera.

Utgångspunkten är att ägarna endast behöver få med sig minst 10 procent av aktieägarna för att kunna kräva en extrastämma, skriver Di.

DC Partners-ledamoten Lasse Karlsson säger sig ha förståelse till Di Digital, men huruvida det blir en extrastämma måste styrelsen ta ställning till.

Ägarstrukturen som Pepins anordnar via holdingbolag har också varit aktuellt tidigare under året då både Pepins-noterade Urban Green och Superfruit köpts upp av andra bolag utan att de mindre aktieägarna fått tagit någon ställning.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in