Mer börsstök väntar i höst enligt grafnestor – Di

Grafnestorn Carl Gustav “C-G” Gyllenram tror på en kortsiktig börsuppgång till midsommar men efter det väntar en stökig höst. Det uppger han till Dagens Industri.

I intervjun lyfter Gyllenram fram att det är den amerikanska börsen som styr utvecklingen. Och den har nu senast brutit under stödnivån på 4 200 punkter, vilket innebär att det finns nedsida på ytterligare 7 procent till nästa stödnivå. För att trenden i USA ska vända måste Fed överge sina åtstramningar och räntehöjningar och samtidigt ersätta dessa med nya lättnader och stöd, menar Gyllenram.

“Först då tror jag att den långsiktigt positiva vändningen kommer och då kan nedpressade tillväxtaktier bli extremt intressanta att plocka upp. Men så länge Fed har den här aggressiva räntebanan och inflationen fortsätter att stiga, då har vi inget gynnsamt aktieklimat utan vi tror fortsatt på besvärliga och stökiga tider på börsen”, säger han.

Gyllenram kan i intervjun också avslöja att av de 400 bolag han följer är livekasino-bolaget Evolution favoriten både ur en fundamental och teknisk synpunkt.

https://www.di.se/nyheter/grafnestorn-foljer-400-aktier-pekar-ut-tydliga-favoriten/

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons