Logistris fastighetsvärde steg med 3,6 procent i fjärde kvartalet

Fastighetsbolaget Logistris marknadsvärde för bolagets fastighetsportfölj ökade med 3,6 procent i fjärde kvartalet 2021 och ökade med 11,5 procent för helåret, till följd av fortsatt stark marknadsutvecklingen i segmentet industri- och lagerfastigheter i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Marknadsvärdet för fastighetsportföljen steg med 55 miljoner kronor i fjärde kvartalet och ökade med 162,3 miljoner kronor under helåret. Värderingen har utförts av CBRE Sweden.

Det pågående förvärvet av fastigheten Kylskåpet 2 i Motala ingår inte i fastighetsvärdet per årsskiftet utan tillkommer i första kvartalet 2022, då transaktionen beräknas vara slutförd.

– Vi noterar att intresset i marknaden för den typ av fastigheter som Logistri investerar i är fortsatt starkt och att avkastningskraven fortsätter att sjunka för de bästa objekten med ökat fastighetsvärde som följd. Genom förvärvet i Motala bevisar vi att det går att identifiera goda affärer i marknaden som både köpare och säljare är nöjda med. Logistri ökar nu takten i tillväxten och ser fram mot att göra flera tilläggsförvärv under året, säger vd Ulf Attebrant.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons