Kryptovalutahandel för farlig för att inte regleras enligt BoE-topp

Kryptovalutahandel är för farlig för att inte regleras och kan komma att utgöra ett “systematiskt problem”. Det uppger Jon Cunliffe, vice ordförande för Bank of England med ansvar för den finansiella stabiliteten, i en intervju med Sky News.

Cunliffs kommentarer kommer efter kryptobörsen FTX kollaps förra månaden. Den har lämnat cirka 80 000 brittiska kunders pengar låsta. Vissa av dem hade gått in med så mycket som fem miljoner pund.

Enligt Cunliff hade FTX-kollapsen inte kunnat hända om branschen var reglerad på samma sätt som övriga finanssektorn.

“Vad vi såg i FTX../../..är ett antal aktiviteter som inom den reglerade finansiella sektorn skulle ha haft visst skydd”, sade han.

Cunliff framhåller också att det är viktigt med en reglering på plats för att undvika potentiella systemrisker mot övriga finanssektorn.

“Vi hade banker och investeringsfonder och andra som ville investera i kryptotillgångar. Jag anser att vi bör tänka på reglering innan det integreras i det finansiella systemet och innan vi kan få ett potentiellt systemproblem”, sade han.

https://news.sky.com/story/ftx-collapse-shows-crypto-is-too-dangerous-not-to-regulate-bank-of-england-deputy-governor-says-12773169

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons