Kortsiktig risk för kurspress i OX2 men aktien är köpvärd på lång sikt – Di

Det finns en viss kurspressrisk i vindkraftsbolaget OX2 efter listbytet till Stockholmsbörsens storbolagslista och rallyt efter besked om en påskyndad vindkraftsutbyggnad i Sverige. Det skriver Dagens industri som samtidigt ser fortsatt positivt på bolaget på lång sikt.

Bakgrunden är förväntningar om att det höga elpriset väntas bestå till följd av elbilsrevolutionen samt Ukrainakriget, vilket fått västvärlden att bli mindre beroende av rysk energi. Därutöver ses också framväxten av en grön obligationsmarknad som mycket positivt för OX2.

“OX2 har på senare år blivit Europas största vindkraftprojektör. Ökat behov av miljövänlig och politisk lågriskenergi kommer rimligen leda till snabbare tillståndsprocesser för vindkraftverk i Europa, vilket tillsammans med fortsatt höga elpriser kan leda till att OX2 når sitt mål om en rörelsevinst på 2,5 miljarder kronor snabbare än planerat. I ett flerårsperspektiv är dagens börsvärde för OX2 på 23 miljarder kronor därmed inte särskilt högt”, skriver Di.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons