Kongressen överens om budgetramverk för 2023

Förhandlare inom den amerikanska kongressen över partilinjerna har resulterat i ett ramverk för en budget för räkenskapsåret 2023. Det framgår av ett uttalande, rapporterar Wall Street Journal.

”Vi har ett ramverk som ger oss möjlighet att anta en omnibusbudget nästa vecka”, sade Rosa DeLauro, ordförande i representanthusets anslagskommitté.

Detaljerna kring budgeten offentliggjordes inte. Det som är känt sedan tidigare är att både republikanerna och demokraterna var för att höja försvarsutgifterna till 858 miljarder dollar från 782 miljarder under 2022, men hade delade uppfattningar kring övriga utgifter. Där ville demokraterna spendera 26 miljarder dollar mer än vad republikanerna velat.

En omnibusbudget är en sammansättning av flera olika mindre lagförslag som sammanställs till ett enda lagförslag för att enklare kunna röstas igenom.

”Vi behöver lite mer tid utöver den här veckan för att få en omnibus klar för att undvika en onödig nedstängning”, sade Richard Shelby, topprepublikanen inom senatens anlagskommitté.

https://www.wsj.com/articles/senate-leaders-say-deal-close-on-funding-government-for-full-year-11670970176

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons