Finwire

Kinnevik säljer aktier i VillageMD för minst 3,0 miljarder kronor, kvarstår som stöttande ägare

Uppdaterad 2021-10-14
Publicerad 2021-10-14

Investmentbolaget Kinnevik stödjer Walgreens Boots Alliance tillkännagivande att de avser investera ytterligare 5,2 miljarder dollar i VillageMD för att expandera bolagens partnerskap. Kinnevik har som del av denna transaktion åtagit sig att sälja aktier för minst 340 miljoner dollar i VillageMD till WBA. Efter transaktionen förväntas Kinneviks kvarvarande ägarandel i VillageMD att uppgå till 4 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

- VillageMD har förändrat hur primärvård erbjuds i USA och levererar både starkt efterfrågade förbättringar i kvalitet och kostnadsreduktioner. Det utökade partnerskapet med Walgreens är ett viktigt strategiskt steg för VillageMD och Kinnevik kvarstår som en stöttande ägare i bolaget, säger Kinneviks vd Georgi Ganev.

I Kinneviks delårsrapport för det första halvåret 2021 var Kinneviks investering i VillageMD värderad till 7,86 miljarder kronor. Transaktionen värderar Kinneviks investering till 7,7 miljarder kronor, varav Kinnevik har åtagit sig att sälja en andel om minst 3,0 miljarder kronor och förväntas behålla en andel värd 4,7 miljarder kronor.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in