Kinnevik investerar 60 miljoner dollar i vårdbolaget Transcarent

Investmentbolaget Kinnevik investerar 60 miljoner dollar i Transcarent, som är ett nytt vård- och omsorgsföretag för anställda hos egenförsäkrade arbetsgivare och deras familjer. Transcarent leds av Glen Tullman, grundare och tidigare ordförande och vd för Livongo, en av Kinneviks första hälsovårdsinvesteringar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nästan 70 procent av alla anställda i USA jobbar för självförsäkrade arbetsgivare, vilket innebär att arbetsgivaren anlitar sjukvårdsprogram för administrativa tjänster och tillgång till ett nätverk av läkare, men i slutändan själva står för kostnaden för vården.

Transcarent hanterar problemen med ökande kostnader och fragmentering av vårdlösningar genom att bygga en kurerad plattform av vårdtjänster för egenförsäkrade arbetsgivare och deras anställda för att leverera ett digitalt gränssnitt som ger en personlig hälso- och sjukvårdupplevelse för praktiskt taget alla de vanligaste och mest utmanande behoven. Detta täcker allt från grundläggande primärvård till akut- och specialistvård.

Kinnevik ledde finansieringsrundan på 200 miljoner dollar tillsammans med tidigare Livongo-investeraren Human Capital, samt med Ally Bridge Group och ett antal ledande amerikanska hälsoaktörer, och kommer att äga 3 procent av företaget. Finansieringsrundan inkluderade också deltagande från alla befintliga investerare, inklusive tidigare Livongo-investerarna General Catalyst, 7wire Ventures, Merck Global Health Innovation Fund och Kleiner Perkins.

Transcarent har med denna finansieringsrunda tagit in totalt 298 miljoner dollar i finansiering på drygt ett år.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons