Kindred presenterar nya finansiella mål, ger också prognos för tredje kvartalet

Bettingbolaget Kindred presenterar nya finansiella mål för 2025 och en detaljerad strategi inför sin kapitalmarknadsdag på onsdagen. Därutöver ger bolaget en indikativ prognos för resultatet i det tredje kvartalet, enligt ett pressmeddelande.

De nya målen är att intäkterna ska överstiga 1,6 miljarder pund (19,7 miljarder kronor), att underliggande ebitda-marginal ska uppgå till 21-22 procent och att man delar ut 75-100 procent av det fria kassaflödet som utdelning, efter förvärv.

Kindred kom förra året att uppvisa intäkter på 1,26 miljarder pund med en underliggande ebitda-marginal på 15 procent.

När det kommer till utdelningar vill Kindred också komplettera dessa med återköp av aktier, uppges det.

Utöver de finansiella målen har Kindred satt nya riktlinjer för andelen spelöverskott från lokalt reglerade marknader och investeringar. Dessa ska uppgå till 90 procent år 2025. Motsvarande siffra låg på 78 procent för första halvåret 2022.

Vad gäller prioriteringarna framåt är dessa att bolaget ska ta ytterligare marknadsandelar, utveckla en stark position i Nederländerna, dra nytta av strategiska investeringar som Relax Gaming-förvärvet och utvecklingen av Kindred Sportsbook Platform samt bygga vidare på den solida grund som etablerats i Nordamerika

Kindred kan också avslöja hur verksamheten utvecklats från 1 juli till 11 september, samt i och med det ge en indikativ prognos för tredje kvartalet.

Det genomsnittliga dagliga spelöverskottet uppges ha varit på 2,9 miljoner pund, vilket är 12 procent lägre jämfört med tredje kvartalet 2021. Exklusive Nederländerna var spelöverskottet 2,6 miljoner pund, upp 6 procent från tredje kvartalet 2021.

Kindreds prognoser för intäkter och underliggande ebitda för tredje kvartalet 2022, är att intäkterna kommer att uppgå till 270-280 miljoner pund och att underliggande ebitda landar på 37-42 miljoner pund (84,8).

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons