Finwire

Kina uppmanar Didi Global till notering på Hongkongbörsen - WSJ

Uppdaterad 2021-10-21
Publicerad 2021-10-21

Kinesiska tillsynsmyndigheter har föreslagit att taxiappjätten Didi Global och två andra USA-listade teknikföretag utvärderar noteringar i Hongkong. Det skriver Wall Street Journal som talat med flera källor.

Förutom Didi gäller det logistikplattformen Full Truck Alliance och rekryteringsfirman Kanzhun. De tre företagen börsnoterades i USA i juni efter att ha tagit in totalt nära 7 miljarder dollar.

Didi har varit föremål för Kinas allt aggressivare regelverk för teknikföretag under det senaste året. Peking oroar sig för att teknikjättar med stora mängder data kan utgöra en politisk eller nationell säkerhetsrisk genom att behöva stå till svars gentemot regulatorer i USA. En notering även i Hongkong skulle innebära att företagen enklare kan avnotera sig i USA om det skulle bli nödvändigt, antingen på eget initiativ eller som ett resultat av regulatorisk press.

Tidigare har WSJ rapporterat att Kina förbereder nya regler som förbjuder företag med stora mängder av känslig konsumentdata att börsnotera sig i USA.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in