Kepler Cheuvreux höjer sitt råd för Sagax till köp, aktien har blivit mer attraktiv efter kursfallet

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för fastighetsbolaget Sagax till köp, från tidigare minska. Riktkursen är oförändrad på 290 kronor, enligt en analys på torsdagen.

Analyshuset konstaterar att det fortfarande råder en mycket bra marknad för logistik. Aktien har fallit 35 procent från toppen och har nu blivit mer attraktiv.

”Våra höjda beräkningar för vinsten kompenseras av press från lägre p/e-multiplar på aktiemarknaden. Bolaget kommer att fortsätta att leverera historisk tillväxt för driftsöverskottet per aktie i år. Med utmärkt förvaltning och en mycket stark marknad hävdar vi att aktien bör handlas till en tydlig premie jämfört med genomsnittet för sektorn. Inklusive de senaste förvärven ser vi nu (redan i början av året) att Sagax kommer att kunna öka driftsöverskottet per aktie med 18 procent under 2022. Med fler förvärv under året kommer Sagax med stor sannolikhet att se ytterligare ett år med mer än 20 procents tillväxt”, skriver Kepler Cheuvreux.

Vidare förväntar sig analyshuset stora positiva värdeförändringar i fjärde kvartalet 2021, dels 1,1 miljarder kronor på ökade fastighetsvärde och dels knappt 2,5 miljarder i ökat värde på aktieinnehaven i Nyfosa och NP3.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons