Kavaljer Investmentbolagsfond ökade 2,06 procent i december – ökat i BHG och Kindred

Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond steg 2,06 procent i december. Under 2021 har fonden avkastat 37,98 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Peter Lindvall och Håkan Telander.

Bland de innehav som utvecklats bäst för fonden under månaden fanns AQ Group, Addnode och Jonhson & Johnson. I den negativa vågskålen fanns VNV Global, Medcap och Creaspac.

Angående fondens aktivitet har man under december ökat innehaven i BHG Group och Kindred Group.

Vidare lyfter förvaltarna fram innehaven Berkshire Hathaway och HBM Healthcare.

Gällande Berkshire Hathaway skriver förvaltarna att trots sin stora kassa på 30 procent steg bolagets aktie cirka 27,8 procent under 2021 vilket var mer än S&P 500-indexet som steg 26,89 procent.

Det schweiziska investmentbolaget HBM Healthcare ökade sitt NAV med 19 procent och aktiekursen steg med 15 procent under 2021.

”MSCI World Healthcare Index steg med 23.9 procent när Nasdaq Biotechnology Index steg 3,0 procent och SPDR S&P Biotech ETF sjönk med hela 18,1 procent (mätt i schweizerfranc). HBM Healthcare som investerar främst i mindre och medelstora bioteknikbolag kompenserades av bolagets investering i det kinesiska Cathay Industrial Biotech som 2021 steg med hela 118 procent. Bolagets strategi är att investera i senare fas, när ett bolag har börjat erhålla kassaflöden och behöver mer kapital för vidare expansion”, skriver förvaltarna.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Investor, Ratos och Alphabet med portföljvikter om 8,29, 7,40 respektive 6,35 procent.

Kavaljer Investmentbolagsfond, %december, 2021Fond MM, förändring i procent2,06Fond i år, förändring i procent37,98

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons