Finwire

Inwido förvärvar MV Center i Finland med en omsättning på drygt 100 miljoner kronor

Uppdaterad 2021-04-16
Publicerad 2021-04-16

Dörr- och fönstertillverkaren Inwido förvärvar det finska familjebolaget Metallityö Välimäki, även kallat MV Center, som specialiserat på aluminium- och ståldörrar samt fönster och glasfasader. Förvärvet har 45 anställda och har sin verksamhet i Nokia. Bolaget omsatte 2020 drygt 100 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Inwido ser med förvärvet möjligheter till en ökad organisk tillväxt också inom marknaden för stål- och aluminiumdörrar, samt glasfasader i Finland. Verksamheten kommer att fortsätta drivas som en separat affärsenhet inom affärsområde Nord samtidigt som man kommer att kunna dra fördelar av synergier med Inwidos övriga verksamheter i Finland.

Förvärvet av MV Center finansieras genom tillgängliga likvida medel och kommer ha en marginellt positiv påverkan på Inwidos vinst per aktie. Köpeskillingen ligger i linje med Inwidos gängse multiplar. Ägarna behåller 25 procent av aktierna under en period om minst tre år. Köpeskillingen för resterande aktier kommer att baseras på den framtida finansiella utvecklingen för MV Center.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in