Integrationen av SLB fortsätter enligt plan uppger Dlabs vd – Emergers

Teknikbolaget Dlaboratory förvärvade i somras Svensk Linjebesiktning (SLB) vilket har gett Dlab möjligheten att erbjuda både besiktning, kontroll, övervakning, analys och problemlösning vid eventuella brister i elnätet. Det skriver analyshuset Emergers i en uppdragsanalys där de intervjuat bolagets vd Erik Severin.

– Arbetet med integrationen av SLB fortsätter i planerad takt genom ett flertal pilotprojekt med god återkoppling från kund. Arbetet framåt blir att belysa fördelarna med SLBs besiktningsresultat och vilken nytta en proaktiv statusbedömning av elnäten kan innebära för kunderna. Det innebär fler pilotprojekt och ett fortsatt aktivt försäljningsarbete, säger vd Erik Severin.

För att kunna tillgodogöra nyttan av Dlabs teknik på bästa sätt krävs att kunden genomgår en användarutveckling, som bäst görs i nära samarbete med Dlab trots att mjukvaran installeras helt på distans. Med anledning av detta har pandemirestriktionerna därför påverkat användarskolningen negativt, skriver analyshuset.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons