Insiderproblem inom kryptobranschen – WSJ

Vissa anonyma kryptoinvesterare har gjort vinster från insiderinformation om noteringen av tokens på kryptobörser. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till data från Argus som utvecklat mjukvara för att spåra tradingaktiviteter hos bolagens anställda.

Uppgifterna indikerar att det är anställda på kryptobörser som Binance, Coinbase och FTX som använt informationen till sin fördel. Dessa ska ha köpt tokens och sedan sålt av dem direkt när noteringsplanerna blivit offentliggjorda.

Binance och FTX har granskat Argus data och fastställt att tradingaktiviteten hos deras anställda inte utgör några policybrott.

Coinbase å andra sidan uppger sig ha tagit del av information som visar att uppgifter om framtida noteringar av tokens läckt ut. Detta ska ha skett genom traders som kommit åt digitala bevis på att börserna höll på att testa tokens innan de blev upptagna för formell handel.

“Coinbase har vidtagit åtgärder för att rätta till detta utöver sina ansträngningar för att förhindra insiderhandel bland anställda”, sade Coinbases chefsjurist Paul Grewal i ett blogginlägg.

https://www.wsj.com/articles/crypto-might-have-an-insider-trading-problem-11653084398

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons