Finwire

Immunicum säkrar drygt 140 miljoner kronor i riktad nyemission - rabatt om 7,2 procent

Uppdaterad 2021-06-18
Publicerad 2021-06-18

Forskningsbolaget Immunicum har genomfört den riktade nyemission som aviserades efter börsens stängning igår. Det handlar om cirka 33,2 miljoner aktier till en teckningskurs om 4,25 kronor per aktie vilket innebär att bolaget tillförs cirka 141,2 miljoner kronor före kostnader.

Teckningskursen innebär en rabatt om 7,2 procent mot torsdagens stängningskurs.

Det är svenska och internationella investerare som tecknat aktier, inklusive största aktieägaren Van Herk, som tecknat sig för sin pro-rata andel, och bolagets näst största ägare AP4 som tecknat för cirka 52,8 miljoner kronor.

Immunicum ska använda likviderna för att fortsätta med kliniska studier och förberedelser för utökandet av den kliniska pipelinen, utökning av processutvecklingsåtgärder, preklinisk forskningsverksamhet samt för allmänna företagsändamål.

Nyemissionen genomfördes med hjälp av Carnegie och Kempen & Co. Utspädningen är på 16,7 procent för befintliga aktieägare. Immunicum har åtagit sig att inte emittera ytterligare aktier under 180 dagar medan medlemmar ur styrelse och ledning samt större aktieägare åtagit sig att inte sälja några aktier under samma period.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in