Finwire

Humble förvärvar Swecarb för initialt 30 miljoner kronor

Uppdaterad 2021-10-22
Publicerad 2021-10-22

Foodtechbolaget Humble har tecknat bindande avtal om förvärv av Swecarb. Köpeskillingen är 30 miljoner kronor samt en tilläggsköpeskilling om cirka 3,6 miljoner kronor 2022, vilket kan följas av rörliga tilläggsköpeskillingar baserade på ebit-resultaten för 2021 och 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Humble betalar med 22,5 miljoner kronor kontant och resterande 7,5 miljoner i form av egna aktier som emitteras till kursen 26,67 kronor.

Värderingen på Swecarb i affären är cirka 27,4 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis.

Swecarb distribuerar kosttillskott och sportnutrition och har exklusiva rättigheter att leverera ett flertal produkter under varumärket Vitargo. Den uppskattade omsättningen för kommande tolv månader är cirka 24,2 miljoner kronor med ett ebitda på cirka 8,2 miljoner.

"Det känns mycket spännande att välkomna entreprenören Stefan Bengtsson och team Swecarb till Humble. Stefan har över 20 års erfarenhet som entreprenör inom sportnutritionsbranschen och har under denna period byggt upp ett stort globalt nätverk samt bidragit till etableringen av det ledande varumärket Vitargo", säger Simon Petrén, vd för Humble.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in