Finwire

Hilbert Group ökar rörelseförlusten

Uppdaterad 2021-11-30
Publicerad 2021-11-30

Investeringsbolaget Hilbert Group rapporterar ökad rörelseförlust i tredje kvartalet.

Omsättningen uppgick till 0,8 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -2,9 miljoner kronor (-0,1). Engångskostnader relaterat till noteringen på First North påverkade med 1,7 miljoner kronor.

Resultatet före och efter skatt var -2,6 miljoner kronor (-0,1).

"Under Q3 tog Hilbert Group flera viktiga steg mot vår vision ´Att vara ett digitalt världsklass
värdepappersföretag´. Att leva upp till vår vision innebär att tjäna ett stort antal (institutionella) kunder på kapitalförvaltningssidan. Det innebär också att du ofta deltar i de största såddfinansieringsrundorna sett till eget kapital investeringar. Dessutom innebär det att vara premiär källa till högkvalitativa data och analyser", kommenterar vd Niclas Sandström och fortsätter.

"För närvarande, och inom en snar framtid kommer vi att fokusera på det första och de sista delarna av det uttalandet – det vill säga vi kommer att fokusera om att expandera Asset Management-vertikalen och Data & Analytics vertikalen."

I juli blev Hilbert majoritetsägare i Coin360 när man förvärvade 60 procent av bolagets aktier.

"Vi ser detta som ett viktigt strategiskt förvärv för bolaget. Dess nuvarande fyra miljoner+ besök per månad fungerar som en stark grund för vår Data & Analys-vertikal", förklarar Hilbertchefen.
Hilbert Group, MkrQ3-2021Q3-2020Nettoomsättning0,80Rörelseresultat-2,9-0,1Resultat före skatt-2,6-0,1Nettoresultat-2,6-0,1

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in