Hexpol förvärvar 70 procent av almaak international

Publicerad

Polymerbolaget Hexpol har undertecknat ett avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i tyska almaak international, som är en specialist inom tekniskt avancerade återvunna compounds
Säljare är de nuvarande ägarna Olaf Eichstädt och Thomas Schmeinta. Bolaget har option på att köpa in resterande aktier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet är helt i linje med Hexpols förvärvsstrategi, med tillväxt inom thermoplastic compunding och tekniskt avancerade polymerer som har en hög nivå av återvunnet material.
Vidare stärker förvärvet vår marknadsposition i Europa. Olaf Eichstädt och Thomas Schmeinta stannar kvar i företaget och kommer fortsatt driva tillväxt och teknisk spetskunskap, uppger bolaget.

almaak hade en försäljning under 2021 på 75 miljoner euro med en lönsamhetsnivå strax under Hexpol-koncernen. Antalet anställda är cirka 190.

Förvärvspriset uppgår till cirka 70 miljoner euro på en skuldfri bas och finansieras genom en kombination av befintlig kassa och existerande banklån. Transaktionen slutförs när reglerande myndigheter gett tillstånd, vilket förväntas ske under andra kvartalet 2022.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons