Hexagon förvärvar inom tillverknings- och processindustrin

Mätteknikbolaget Hexagon har förvärvat kanadensiska Innovatia Accelerator, en utvecklare av SaaS-baserade lösningar för digitalisering och modernisering av fältarbete i tillverknings- och processindustrin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Varken köpeskilling eller Innovatias omsättning framgår. Förvärvet har ingen signifikant påverkan på Hexagons resultat, beskrivs det.

”Innovatia Accelerators flaggskeppsprodukt AcceleratorKMS är en AI-baserad plattform för insikter i fältarbete som påskyndar den digitala omvandlingen av pappersbaserade och riskfyllda operativa processer. Lösningen möjliggör för organisationer att hantera, styra och fördela uppdaterad och kritisk information som fältarbetare behöver för att kunna hålla verksamheten löpande utan avbrott”, heter det.

– Det är med glädje som vi införlivar ännu en innovativ produkt i vår portfölj för drift- och underhållslösningar, och därmed tar nästa steg i visionen om att automatisera industriella anläggningars verksamhet. Accelerator KMS har en väldokumenterad meritlista från många Fortune 500-bolag där de digitaliserat pappersbaserade ekosystem för drift och underhåll, temporära produktionsstopp, och akuta nödprocesser, kommenterar Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons