Hedgefonden Tiger Global uppskattas ha förlorat 170 miljarder kronor

LCH uppskattar att hedgefonden Tiger Global som satsat stort i amerikanska teknikaktier kan ha förlorat 17 miljarder dollar hittills i år, motsvarande 170 miljarder kronor, vilket gör det till en av de största förlusterna någonsin för en hedgefond. Det skriver Reuters.

Registreringar av innehavsförändringar ger ett underlag för att dra slutsatser om förlusten, men också uppgifter från fonden. Registreringar visar bland annat att Tiger Global minskade sin andel i Amazon med 58 procent under det första kvartalet. Efter 1 april har aktien rasat 32 procent.

Innehavet i träningsutrustningstillverkaren Peloton drogs på motsvarande sätt ner med 88 procent.

Ett tredje innehav som nämns av nyhetsbyrån är Uber. Portföljen sålde av 93 procent av innehavet eftersom bolagets aktiekurs tappat 46 procent sedan januari.

Men Tiger Global har också ökat innehav som fortsatt att falla. Ett av dem är tjänsteföretaget Block, tidigare Square, med 97 procent under första kvartalet. Sedan januari har kursen rasat 51 procent.

En position som ska ha likviderats helt är aktierna i elbilstillverkaren Rivian, som börsnoterades förra året, men har sedan dess fallit omkring 80 procent.

Reuters har sökt en talesperson för Tiger Global som avböjt att kommentera saken.

Själva har de dock gått ut med uppgiften att de förlorat 44 procent av hedgefondens värde under årets första fyra månader, enligt en investerare i fonden som nyhetsbyrån pratat med.

Hittills i år har S&P 500 fallit 16 procent medan det tekniktunga Nasdaq Composite har rasat mer än 25 procent.

LCH är en fond av hedgefonder som drivs av Edmond de Rothschild Group.

https://www.reuters.com/article/usa-funds-tigerglobal/tiger-global-raised-stakes-in-some-tech-names-battered-by-years-rout-filing-idUSL2N2X82FC

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

Annons