Hansa Biopharma har fått klassificering ASMR 3 i Frankrike för Idefirix

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma har fått en ASMR-klassning, som är en del av den franska beslutsprocessen för prissättning och subvention av läkemedel, på trea på skalan för Idefirix från franska Commission de la Transparence. Det framgår av ett pressmeddelande.

ASMR är ett klassificeringssystem som baseras på hur allvarlig sjukdomen är, bevisad effekt, ytterligare nytta jämfört med övriga behandlingar, säkerhet, behandlingsområdet i stort och betydelse för folkhälsan.

”Att få en ASMR 3-klassning är sällsynt och ett bevis på både graden av innovation hos Idefirix och det stora medicinska behovet hos högsensitiserade patienter i Frankrike,” säger Søren Tulstrup, vd för Hansa Biopharma, i en kommentar.

Arbetet med kommersiell lansering av Idefirix och market access i Europa fortskrider. Avtal om prissättning och subvention har slutits i Sverige, Nederländerna och Tyskland, samt på enskilda sjukhus i Finland och Grekland. Market access-processer pågår i elva länder, däribland Spanien, Italien och Storbritannien.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons