Finwire

Grafdatabasbolaget Neo4j tillförs 2,7 miljarder kronor i ny finansieringsrunda

Uppdaterad 2021-06-18
Publicerad 2021-06-18

Det svenska grafdatabasbolaget Neo4j har genomfört en finansieringsrunda, serie F, som tillför bolaget 325 miljoner dollar, motsvarande 2,7 miljarder kronor. Det innebär den största investeringen någonsin i ett privatägt databasbolag och höjer värderingen av Neo4j till över 2 miljarder dollar. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Finansieringsrundan leddes av Eurazeo och GV (tidigare Google Ventures). Vidare deltog de tidigare investerarna Creandum, Greenbridge och One Peak, samt de nya investerarna DTCP (tidigare Deutsche Telekom Capital Partners) och Lightrock.

Neo4j är den mest installerade grafdatabasen i världen och används av över 800 kunder, bland andra Adobe, Astra Zeneca, Hästens, Previa och Volvo Cars.

Företaget planerar att utnyttja investeringen för riktade satsningar främst inom tre prioriterade områden: molnbaserade tjänster, grafdataforskning samt marknadsnärvaro.

”Databaser är den största segmentet på företagsmarknaden för programvara och tyngdpunkten för tillväxten ligger idag på nya typer av databaser som kan klara morgondagens utmaningar kring data. Det här är en spännande tid att vara i databasbranschen, då det nu finns tillfälle för en handfull nya företag att kliva fram som ledare på en bredare marknad under de kommande decennierna. Neo4j är ett av dessa företag och genom denna rekordinvestering visar våra nya och befintliga investerare att de delar den uppfattningen”, säger Emil Eifrém, grundare och vd för Neo4j i en kommentar.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in