Finwire

Godsinlösen Nordic genomför en nyintroduktion på First North med först handelsdag 7 juli

Uppdaterad 2021-06-11
Publicerad 2021-06-11

Godsinlösen Nordic ansöker om notering på Nasdaq First North Growth Market. Anmälningstiden löper från 14 juni till 28 juni och första handelsdag på First North blir den 7 juli. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet består av 5,86 miljoner aktier, fördelat på 5,00 miljoner nyemitterade aktier och 0,86 miljoner befintliga aktier. Teckningskursen är 18,60 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 93 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget har säkrat teckningsåtaganden på 87 miljoner kronor.

Kapitaltillskottet ska användas för att gå in i en ny fas av tillväxt med utökade marknadssatsningar i Sverige, Norge och Finland samt en expansion av verksamheten till Danmark.

Godsinlösen Nordic grundades 2009 och affärsidén är att optimera produktflöden enligt cirkulärekonomiska principer. Bolaget levererar en helhetslösning för hanteringen av returer och reklamationer åt e-handlare, producenter och distributörer samt erbjuder en skaderegleringsprocess åt försäkringsbranschen.

I samarbeten med bland annat försäkrings-, logistik- och e-handelsbolag hanterar bolaget produkter genom helhetslösningar som täcker allt ifrån logistik, inventering och skadeverifiering till eventuell reparation och återförsäljning till konsument. Därutöver hanterar bolaget eftermarknad med statistik-, ekonomi-, och hållbarhetsrapportering tillbaka till kund.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in