General Motor hinner inte leverera tillräckligt snabbt bilar pga stor efterfrågan – chef

Publicerad

Amerikanska fordonstillverkaren General Motors, GM, dras med en stark efterfrågan på många av sina bilar i USA att man varken hinner tillverka eller leverera dem tillräckligt snabbt till återförsäljare. Det rapporterar Reuters med hänvisning till en av företagets högsta chefer.

”Vid denna specifika tidpunkt kan vi nästan sälja alla produkter som vi kan bygga”, Rory Harvey, chef för den nordamerikanska divisionen på GM.

Harvey framhåller att lagernivåerna hos GM fortsatt är bra, men att man vill kunna leverera enheterna till återförsäljarna snabbare än idag.

I samma samtal lyfts även de låga försäljningssiffrorna för bolagets nyaste elfordon, GMC Hummer EV och Cadillac Lyriq och huruvida detta är hänförligt till problem med Ultium-batterier. Harvey ville inte kommentera påståendet.

Under andra kvartalet såldes endast 1 348 Lyriqs och 47 Hummers. I slutet av juni låg 831 Lyriqs och 25 Hummers annonserade hos återförsäljare.

Harvey menar att man just nu bygger momentum rörande de berörda modellerna och att man kommer se ökad försäljning under andra halvåret.

David Molin
Nyhetsbyrån Finwire

Annons