Finwire

Frilans Finans ser mer fakturering från egenanställda (R)

Uppdaterad 2021-09-07
Publicerad 2021-09-07

(Rättelsen avser rubriken där det tidigare stod "Frilans Finans ser mer fakturering från egenföretagare")

Egenanställningsföretaget Frilans Finans ser stora ökningar bland egenanställda arbetstagare under andra kvartalet 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Egenanställda inom kultur och marknadsföring förbättrades under Q2 2021 jämfört med samma period i fjol. Vidare ökade bland annat gruppen marknadsförare och informatörer i antal med 30 procent samt ökade gruppen designers och formgivare i antal med 23 procent.

"Det är glädjande att egenanställda arbetstagare inom flera yrkesgrupper som haft det riktigt tufft under pandemin nu fått fler uppdrag. Många uppdragsbaserade arbetstillfällen försvann i samband med de restriktioner som pandemin påkallade, inte minst inom kultursektorn. Vi både tror och hoppas på att situationen på uppdragsmarknaden kommer förbättras ytterligare under året", säger Stephen Schad, vd på Frilans Finans.

Under andra kvartalet fakturerade 11 450 egenanställda hos Frilans Finans samt arbetstagare i organisationer som anlitar Frilans Finans systerbolag Invoicery business. Det innebär en ökning med 25 procent jämfört med samma period förra året.
"Vi tror att vi kommer se en tilltagande efterfrågan på uppdragsbaserad arbetskraft, på både kort och lång sikt. Parallellt fortsätter vårt arbete med att säkerställa ett långsiktigt ekonomiskt och socialt hållbart arbetsliv för egenanställda arbetstagare, nu senast med tecknandet av ett kollektivavtal med fackförbundet Säljarnas".

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in