Fokus skiftat mot kassaflöden och vinst i Humble – Carnegie inleder bevakning med köp

Carnegie inleder bevakning av foodtechbolaget Humble med rekommendationen köp och riktkursen 33 kronor. Det framgår av en analys.

Humble har i ryggen 28 förvärv inom FMCG-segmentet (fast-moving consumer goods) och är trots sin korta historik ute efter att ytterligare konsolidera branschen. Bolaget siktar på en nettoomsättning på 16 miljarder kronor år 2025, vilket indikerar ambitiösa tillväxtnivåer jämfört med Carnegies prognos om en nettoomsättning på 3,5 miljarder kronor under 2022. Carnegie bedömer att Humbles tillväxt framåt kommer fortsätta att ske primärt genom förvärv.

Samtidigt noterar man att aktien har handlats relativt oförändrat med toppar på 33 kronor. Enligt Carnegie indikerar detta att investerare verkar ha flyttat fokus till bolagets förmåga att generera kassaflöden och vinster, något som tros bli synligt redan i fjärde kvartalet 2021.

Vad gäller riktkursen är den fastställd utifrån en diskontering av bolagets kassaflöden och motsvarar en förväntad ev/ebita på 25 gånger prognosen för 2022 samt 10 procents rabatt mot övriga nordiska serieförvärvare inom samma segment.

Humble-aktien stiger 2,9 procent till 26,85 kronor på onsdagen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons