Flera analyshus ökar vikten mot företagsobligationer – Case Fonder

Flera av de större analyshusen rekommenderar nu en övervikt mot företagsobligationer. Det skriver Tom Andersson, förvaltare på Case Fonder, i ett inlägg på bolagets hemsida.

”Förräntningstakten i våra företagsobligationsfonder har ökat i takt med att priserna på företagsobligationerna fallit och är nu mellan 7-10 procent per år (beroende på fond). Det innebär att det för närvarande går att erhålla ’aktieavkastning’ på krediter där vår bedömning är att kreditmarknaden nu nått sin botten och att den inte kommer att reagera lika kraftigt en gång till”, skriver Andersson.

Vidare skriver förvaltaren att stigande räntor på kort sikt är negativt för avkastningen på obligationer, däremot innebär högre räntor möjlighet till högre löpande avkastning ur ett långsiktigt perspektiv.

Kapitalförvaltningsjätten Blackrock lyfte också fram företagsobligationer som ett tillgångsslag med rejäl potential framöver samtidigt som man var negativt inställd till aktier.

”Det är även fler analyshus som identifierat investeringpotentialen i företagobligationer där Swedbank i sin senaste strategirapport lämnar aktievikten oförändrad men passar på öka vikten mot företagsobligationer med höga kreditbetyg (investment grade)”.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Annons