Finwire

Flat Capital investerar i Lovelocal i Indien som digitaliserar butikshandeln

Uppdaterad 2021-10-28
Publicerad 2021-10-28

Investeringsbolaget Flat Capital investerar motsvarande 17,2 miljoner kronor i Lovelocal som genom sin plattform digitaliserar den lokala butikshandeln i Indien. Totalt är kapitalrundan, pre-series B, på cirka 155 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Lovelocal är ett av de mest spännande bolagen jag har träffat på en väldigt lång tid. Vi fick möjligheten att träffa Akanksha under hennes vistelse i Sverige och jag är verkligen imponerad av henne. Akanksha är den typ av entreprenör man stöter på en gång var femte år om man har tur. Jag är glad och stolt att Flat nu får möjlighet att investera i Lovelocal och vara med på deras resa", säger Sebastian Siemiatkowski, styrelseordförande i Flat Capital.

Förutom Flat Capital deltog flera erkända investerare, däribland Vulcan Capital som ledde transaktionen och investerare som Alumni Ventures Group, Commerce Ventures, Sriram Krishan, general partner på VC-firman Andreessen Horowitz, Nami Zarringhalam, medgrundare av Truecaller med flera.

Lovelocal grundades i januari 2020 och har sedan dess vuxit 40 gånger och finns nu i mer än 35 indiska städer. De senaste 18 månaderna har bolaget anslutit fler än 100 000 handlare, hanterat över 1 miljon ordrar och växer med mer än 35 procent månad över månad.

Den lokala butikshandeln består av fler än 60 miljoner handlare vilket motsvarar cirka 95 procent av den 1,1 triljon dollar stora butikshandeln i Indien.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in