Finansiella mål i fokus för bankrapporterna – Kepler

Det är finansiella mål som står i fokus inför bankrapporterna, enligt Kepler Cheuvreux.

Både Nordea och SEB kommer att offentliggöra nya treårsplaner för 2022-2024, där SEB bedöms upprepa sitt mål om en avkastning på eget kapital på 15 procent. Även utdelningsmålet väntas mest sannolikt lämnas orört. Däremot kan banken eventuellt komma att införa nya kostnadsmål, enligt Kepler.

Mer spännande blir att se vad Nordea kommer med då man redan har uppnått sitt mål om mer än 10 procents avkastning på eget kapital. ”Det blir spännande att se var de lägger ribban för nästa treårsperiod”, skriver Kepler som tror på ett nytt mål på 12 procent.

När det kommer till de övriga bankerna väntas det mest intressanta i Handelsbankens rapport vara hur det går med försäljningarna i Finland och Danmark, samt hur detta kommer påverka kostnaderna.

”Risken är att det kan vara lite knepigt att hitta en köpare för den finska verksamheten, och den tidigare kostnadsguidningen gäller inte längre när de danska och finska verksamheterna inte finns kvar i koncernen”, säger Robin Rane, aktieanalytiker på Kepler.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons