Fidelity Sustainable Water & Waste Fund minskade 1,7 procent i februari – China Lesso bidrog negativt

Publicerad

Fonden Fidelity Sustainable Water & Waste Fund A Acc USD minskade 1,7 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 2,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Velislava Dimitrova och Cornelia Furse.

Förvaltarna skriver inledningsvis att fonden på industrinivå gynnades mest av de enskilda bolagsvalen inom maskineri, men att den totala avkastningen hämmades av utvecklingen inom kemikaliebolag. Inom utilities gick vattenbolaget Evoqua Water Technologies starkt, då den organiska tillväxten enligt Dimitrova och Furse gynnades av både starka försäljningsvolymer och höjda priser. Till följd av detta, samt det nya förvärvet av Mar Cor höjde bolaget sin guidning för helåret 2022.

I den negativa vågskålen gällande fondens utveckling fanns kinesiska China Lesso Group, som är verksamma inom rörläggning av vattenledningar. Enligt förvaltarna har bolaget påverkats negativt av den försvagade fastighetsmarknaden i Kina, som för bolagets del lett till en minskning i försäljningsvolymer. Trots detta pekar ledningen på en tvåsiffrig tillväxt under 2022 genom accelererande konsolideringstrender och förväntade förbättrade marginaler.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Service Corp International, Advanced Drain Systems och Severn Trent med portföljvikter på 4,1, 3,8 respektive 3,8 procent.

Den geografiska exponeringen var vid tidpunkten störst mot USA, där 44,8 procent av fondens kapital fanns allokerat.

Fidelity Sustainable Water & Waste Fund A Acc USD, %februari, 2022Fond MM, förändring i procent-1,7Index MM, förändring i procent-2,6

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons