Fidelity Sustainable Reduced Carbon Bond Fund (hedged) minskade 0,1 procent i december

Fonden Fidelity Sustainable Reduced Carbon Bond Fund (hedged) minskade 0,1 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 0,2 procent. Under 2021 har fonden minskat 2,3 procent och är därmed sämre än index som har minskat 1,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Kris Atkinson och Sajiv Vaid.

Räntemarknaden presenterade blandade resultat under det fjärde kvartalet där statsobligationer utvecklades starkare än företagsobligationer menar förvaltarna. Marknaden karaktäriserades av hög volatilitet kopplat till centralbankernas räntepolitik under kvartalet. Inflationen i USA kom in på högsta nivåerna på 40 år vilket fick Federal Reserve att strama åt sin penningpolitik och signalera för flera räntehöjningar under 2022.

ECB har samtidigt valt att hålla huvudet kallt och menar att man kommer fortsätta med sina stödköp efter mars 2022, däremot i en mindre skala. Den europeiska centralbanken har också indikerat att räntehöjningar är osannolikt under 2022.

Framöver menar förvaltarna att 2022 borde presentera ett stöttande marknadsklimat för företagsobligationer. Med en global tillväxt som saktar ned men fortsatt tillräckligt stark för att stötta företagsvinster och hålla återbetalningsgraden hög.

Bland fondens största emittenter fanns bland andra Autodesk, USTN och Verizon.

Genomsnittlig linjär rating var BBB+. Den faktiska durationen var på 7,2.

Fidelity Sustainable Reduced Carbon Bond Fund (hedged), %december, 2021Fond MM, förändring i procent-0,1Index MM, förändring i procent-0,2Fond i år, förändring i procent-2,3Index i år, förändring i procent-1,7

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons