Facket hotar att neka American Airlines kontraktsavtal – United erbjuder bättre villkor

Publicerad

Flygbolaget American Airlines pilotfackförening varnar för att godkännande av bolagets kontraktsavtal är i fara, då man anser att riktmärket höjts efter preliminärt avtal från konkurrent, skriver Reuters med hänvisning till ett memo.

Det är i nästa vecka som amerikanska piloter kommer rösta om ett fyraårigt avtal som ger en löneökning på totalt cirka 42 procent och andra förmåner. Nu meddelar Allied Pilots Association (APA), som representerar över 15 000 piloter, att lön och förmåner är väsentligt sämre i jämförelse med United Airlines preliminära avtal.

Uniteds avtal innefattar bland annat ökad sjuktid, fler lediga dagar och begränsningar på ofrivilliga och vissa standby-uppdrag.

Facket har som svar på detta bett företaget att ytterligare förbättra avtalet för att ”uppfylla de nya industristandarderna” om man vill ha ett avtal som kan ratificeras av piloterna.

”Verkligheten på marknaden har förändrats”, sade Dennis Tajer, talesperson för APA och tillade att avtalet i sin nuvarande form ”inte kommer att uppmuntra nya piloter att komma till American.”

David Molin
Nyhetsbyrån Finwire

Annons