Exxon Mobil har fattat slutgiltigt beslut för Yellowtail-projektet i Guyana

Energijätten Exxon Mobil sade idag att man fattat ett slutgiltigt investeringsbeslut för Yellowtail-utvecklingen offshore Guyana efter att ha fått regerings- och myndighetsgodkännanden, enligt ett pressmeddelande.

I ett uttalande noterade Exxon Mobil att företagets fjärde och största projekt i Stabroekblocket förväntas producera cirka 250 000 fat olja per dag från och med 2025.

”Yellowtails utveckling visar ytterligare det framgångsrika partnerskapet mellan Exxon Mobil och Guyana, och hjälper till att förse världen med ytterligare en pålitlig energikälla för att möta framtida efterfrågan och säkerställa en säker energiomställning”, kommenterar Liam Mallon, vd för Exxon Mobil Upstream Company. ”Vi arbetar för att maximera fördelarna för folket i Guyana och öka globala leveranser genom säker och ansvarsfull utveckling på ett accelererat schema.”

Snabbheten av dessa godkännanden av regeringen och Environmental Protection Agency har väckt oro i Georgetown, skriver tidningen Stabroek News som är baserad i sydamerikanska Guyana.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons