Finwire

Euroafrica ska noteras på Nasdaq First North

Uppdaterad 2021-03-05
Publicerad 2021-03-05

Euroafrica, ett teknikbolag inom digital media, ska noteras på Nasdaq First North och gör i samband med det en nyemission på 20 miljoner kronor innan emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Som en del av bolagets tillväxtstrategi krävs kapital för investeringar i nya konkurrenskraftiga plattformar, uppbyggnad av organisation samt ökad marknadsföring för att nå större exponering. Bland annat ska man etablera ett digitalt mediabolag i Östafrika som anses ha stor tillväxtpotential.

Erbjudandepriset är 12,8 kronor per unit, där en unit består av två aktier och en vederlagsfri teckningsoption av serie TO1.

Teckningsåtaganden har mottagits motsvarande 71 procent av nyemissionen, och bolaget värderas till cirka 44,7 miljoner kronor före erbjudandet.

Eminova Partners agerar finansiell rådgivare och Eversheds Sutherland Advokatbyrå är legal rådgivare i samband med emissionen. Nordnet agerar Selling Agent i samband med emissionen.

Anmälningsperioden löper från den 8 mars till den 22 mars 2021, och första handelsdag på First North beräknas till den 6 april 2021.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser