eSports Fund minskade 0,82 procent i december – ser attraktiva ingångsnivåer inom eSport

Fonden eSports Fund minskade 0,82 procent i december, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 4,36 procent. Under 2021 har fonden minskat 18,49 procent och är därmed sämre än index som har ökat 28,20 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Magnus Nicklasson.

Inledningsvis skriver förvaltaren att de senaste månaderna varit relativt stillastående för fonden. Framgent tror man att eSport-segmentet troligtvis nått botten och nu visar attraktiva ingångsmöjligheter.

2021 har varit ett tufft år för eSport och gaming men förvaltaren ser nu med stor förväntan fram emot 2022 då man ser att gamingsektorn fortsätter växa i stadig takt. När världen återgår till ett mer normalt scenario kan eSporten blomma ut på riktigt.

Under december har portföljbolaget Tobii valt att knoppa av och börsnotera sitt affärsområde Dynavox.

”Dynavox är det affärsområde inom Tobii som arbetar med att hjälpa funktionsnedsatta människor, på så vis att dessa människor via eye tracking och hjälpmedel ska kunna kommunicera med sina anhöriga. Denna del av Tobii är inte särskilt relevant för gaming och eSport. Vi ser därför denna händelse som positiv, då Tobii nu får en starkare gaming/eSport – koppling och vi avser ej att vara investerade i Dynavox framöver, men däremot fortsatt i Tobii”, skriver Nicklasson.

Fondens tre största innehav vid månadsskiftet var MTG, Take Two Interactive och Electronic Arts med portföljvikter om 6,33, 6,28 respektive 6,00 procent.

eSports Fund, %december, 2021Fond MM, förändring i procent-0,82Index MM, förändring i procent4,36Fond i år, förändring i procent-18,49Index i år, förändring i procent28,20

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons