Finwire

EQT i dialog med Finansinspektion kring informationsgivning om reviderad lock-up (uppdatering)

Uppdaterad 2021-09-14
Publicerad 2021-09-14

(Lägger till sista två styckena)

Riskkapitalbolaget EQT har en dialog med Finansinspektionen kring hanteringen av informationen om bolagets revidering av lock-up-strukturen som medförde att partners kunde sälja aktier för 23,3 miljarder kronor.

"EQT AB gör bedömningen att informationsgivningen är korrekt och har inhämtat extern rådgivning i frågorna", skriver bolaget i ett kortfattat pressmeddelande.

Det beskrivs att EQT förser Finansinspektionen med underlag och ser fram emot en fortsatt positiv och konstruktiv dialog.

Att bolaget reviderade inlåsningsperioden har fått kritik från flera håll, bland annat från analytiker och fondbolag.

Styrelsens beslut att tillåta försäljningen hemlighölls i en vecka, skrev Di i tisdagens utgåva av tidningen. Det bekräftas av Finansinspektionen som idag skriver att man den 7 september fick in en anmälan från EQT om uppskjutet offentliggörande av insiderinformation. Idag har FI begärt att bolaget ska lämna en redogörelse kring vilka omständigheter som legat till grund för det. Myndigheten kommer att analysera svaret för att kunna ta ställning till om det finns skäl till vidare åtgärder.

Det är relativt vanligt att börsbolag skjuter på offentliggörande av insiderinformation, men för att få göra det krävs att ett antal villkor är uppfyllda.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in