Emergers upprepar motiverat värde för Agtira

Emergers upprepar sitt motiverade värde om 32-46 kronor pre aktie på 18-24 månaders sikt för foodtech-bolaget Agtira. Det framgår av en uppdragsanalys.

Bolaget ingick nyligen en avsiktsförklaring med livsmedelskoncernen Greenfood, som omfattar initialt upp till tio system av typen Greens. Analyshuset spår att varje system kan inbringa årliga intäkter om 3 miljoner kronor, och bolaget själva ser en potential i hundramiljonersklassen förutsatt att hela planen blir verklighet.

”Samarbetet med Greenfood innebär både en jämförelsevis stor volym av Greenssystem, men visar också att Agtira inte enbart är bundna till livsmedelsbutiker som kunder. I takt med att fler pusselbitar faller på plats ser vi en fastighets- och finansieringspartner för Agtiras FaaS-avtal som en allt mer central trigger. Med ett sådant upplägg på plats ser vi att utrullningstakten kan öka avsevärt jämfört med vad vi tidigare räknat med”, skriver analyshuset. Emellertid vill man se detaljer på sådana avtal innan en eventuell revidering av det motiverade värdet.

I fredags stängde aktien på 25,00 kronor.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons