Finwire

Ectin Researchs noteringsemission tecknades till 82 procent

Uppdaterad 2021-08-04
Publicerad 2021-08-04

Ectin Research, som är ett kliniskt läkemedelsbolag som utvecklar behandlingsterapin MFA-370 mot metastaserad urotelial blåscancer, meddelar att emissionen inför noteringen på Spotlight tecknades till cirka 82 procent.

Genom emissionen tillförs bolaget cirka 480 nya aktieägare och 45 miljoner kronor före emissionskostnader som beräknas uppgå till cirka 4,1 miljoner.

Ectin har även säkrat en lånefacilitet som ger möjlighet att låna upp till 12 miljoner kronor från andra kvartalet 2022 till och med första kvartalet 2023. Likviden från emissionen samt lånefaciliteten innebär att bolaget kan påbörja den planerade fas I/II-studien för att utveckla läkemedelskandidaten MFA-370 enligt plan.

"Initieringen av fas l-delen i den kombinerade fas l/ll-studien planeras som vi sedan tidigare meddelat till H2 2021. Blåscancer är en mycket angelägen och kostsam cancerform som orsakar stort lidande för patienter som drabbas och behovet av nya och effektiva behandlingar är stort. Vår ambition är att etablera MFA-370 som den första orala behandlingen för metastaserad urotelial blåscancer med få och tolererbara potentiella biverkningar", kommenterar vd Anna Sjöblom-Hallén.

Exakt noteringsdag för Ectin beror på när registrering av emissionen sker på Bolagsverket men beräknas preliminärt bli omkring den 18 augusti.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in