Disney förlänger kontraktet med veteran-vd i två år

Publicerad

Amerikanska nöjesbolaget Walt Disney förlänger sitt kontrakt med comeback-vd:n Robert ”Bob” Iger till utgången av 2026. Styrelsen röstade enhälligt för detta.

Iger gjorde comeback som vd i november förra året. Han har tidigare varit vd och ordförande för Walt Disney under perioden 2005-2020.

Den nya överenskommelsen innebär att kontraktet förlängs med två år. Styrelsen menar att detta skapar en kontinuitet i ledningen under en transformationsperiod för nöjesjätten.

”Bob har gång på gång visat en enastående förmåga att framgångsrikt omvandla Disney för att driva framtida tillväxt och finansiell avkastning, vilket har gett honom ett rykte som en av världens bästa vd:ar”, säger Mark G. Parker, styrelseordförande, i en kommentar och fortsätter.

”Bob har återigen satt Disney på rätt strategisk väg för fortsatt värdeskapande, och för att säkerställa ett framgångsrikt slutförande av denna omvandling och samtidigt ge gott om tid att positionera en ny vd för långsiktig framgång, beslutade styrelsen att det är i aktieägarnas bästa intresse att förlänga hans mandatperiod, och han har gått med på vår begäran att förbli verkställande direktör till slutet av 2026.”

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons