Diös tappar på börsen efter flera nya riktkurser

Publicerad

Fastighetsbolaget Diös tappar 1,6 procent på en sur börs efter att flera analytiker sänkt sina riktkurser för bolaget.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Diös till 73 kronor (75) och upprepar behåll.

”Sammantaget ett blandat andra kvartal med svagare FFO (-5 procent), men substansvärdet var 1 procent högre än våra prognoser”, skriver Kepler.

”Vi ser fortfarande en nedåtrisk för fastighetsvärden under andra halvåret 2023 men förväntar oss att värdena stabiliseras under 2024-2025.”

Pareto Securities sänker riktkursen för Diös till 80 kronor (82) och upprepar köp.

”Vi sänker våra CEPS-estimat med 7-8 procent på grund av högre marknadsräntor. Diös resultat förväntas ta en stor smäll under 2023 och vi förutspår att IFPM kommer att minska med 23 procent år/år på grund av effekten av högre räntor och dess tidigare kortränteförfall”, skriver Pareto.

Även Danske Bank sänker sin riktkurs för Diös till 75 kronor (85) och upprepar behåll.

Handelsbanken gör ingen ändring av riktkursen, men väljer att sänka sina prognoser för bolaget efter att dess genomsnittliga ränta stigit till 4,6 procent från 4,5 i slutet av kvartalet.

”Bolagets räntesäkringar i det andra kvartalet och framöver, som skedde med tveksam timing samt de nyligen genomförda räntehöjningarna gör att vi sänker våra prognoser för 2023”, skriver Handelsbanken, men upprepar att man är fortsatt positiva till aktien. Rekommendationen köp på kort sikt och outperform på lång sikt upprepas.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Annons